Saturday, March 23, 2013

Pantai Cahaya Bulan




Indahnya alam ciptaan Allah Ta'ala.. Aku terpaku seketika sewaktu menanti teman yang ke tandas. Termenung di tangga Masjid Muhammadi sambil memandang langit. Tenang. Teringat pula saat-saat masih bersekolah dahulu. Biasanya waktu petang-petang memang selalu termenung di masjid selepas menunaikan solat Asar.

Aku memang tenang tanpa dia. Lebih bahagia bersama sahabat-sahabat. Kami menelusuri di pesisir Pantai Cahaya Bulan sambil bergambar. Macam-macam aksi spontan tapi masih dikawal dengan sopan. Ke mana pun aku pergi, masih kuteringat dia. Kucuba tetapkan dalam hati, Allah akan sediakan yang lebih baik untukku.

Aku percaya Allah memang selalu memberiku yang terbaik. Mungkin itulah asbab untuk kami berpisah kerana Allah mahu aku mendekati-Nya. Ya dan memang aku sudah kurang tarbiah dan terkapai-kapai mencari cahaya-Nya. Ya, Allah.. tunjukkan jalan-Mu..











Sunday, March 10, 2013

Jadual oh jadual

Assalamualaikum..

Dah lama tak update blog ni.. sekarang dh pindah kota bharu. susahnya awal2 kelas ni. jadual asyik tukar on the spot. kami dah pening dengan jadual kelas sekarang. kalau ada kelas straight macam tak nak bagi ruang untuk solat pun. bayangkan kelas dari pukul 4ptg hingga 10mlm tanpa break. asar dan maghrib nak letak mana? boleh migrain macam ni..

Mujur la assignment bel dh siap. setiap pelajar kena gi temu ramah seorang foreigner. nak yg eropah je contohnya jerman, england and so on. Alhamdulillah dapat la jgk sorang masa tgh kalut2 nak parking kereta kat pasar siti khadijah. diorang tengah jalan kat parkson. daripada duk fikir pasal saman sebab kereta main parking je kat tepi, kami terus berlari kejar foreigner tu. diorang sangat sporting. best r dapat temu ramah diorang. harap2 boleh la speaking english fluently after this.. hehe..

Sekian terima kasih... Wassalam..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...